Kilang Motor mengajar anda bagaimana untuk membezakan antara baik dan buruk DC!

Seperti tahun motor loji, untuk semua jenis motor tahu segala-galanya. Jadi bagi penghakiman yang baik atau buruk semua jenis motor adalah juga sangat mahir. Artikel ini adalah untuk motor DC untuk membuat penghakiman, penghakiman boleh dianalisis mengikut suhu, kelajuan dan getaran bunyi bising.

1. suhu

Meletakkan motor DC yang buruk menjurus dan motor disambungkan kepada giliran baik kuasa sama minit pertama kemudian, menyentuh hati mula demam adalah motor buruk,

Kemudian sebahagian daripada haba untuk kebaikan motor. Nanti, haba motor yang lebih baik kualiti. Ianya sekadar perbezaan di antara kaedah-kaedah yang terperinci kaedah adalah untuk menggunakan ukuran multimeter yang digital.

2. kelajuan

Secara terus dari kedai perkakasan untuk membeli tachometer yang boleh diukur, dan untuk melihat motor tidak mencapai kelajuan yang diperlukan.

3. getaran

Secara langsung kepada DC menjurus motor pada sawit tangannya, jika ada rasa jelas kejutan atau gegaran, maka motor adalah baik. Baik motor tidak mempunyai getaran dan bunyi yang sedikit.