DC Brush Motor Structure Contact

DC brushless motor adalah motor berprestasi tinggi, ciri terbesarnya adalah ciri-ciri luaran motor DC tanpa berus yang terdiri daripada struktur hubungan mekanikal, yang menggunakan pemutar magnet kekal, DC Brush Motor tidak ada kehilangan pengujaan, penggulungan angker haba dan dipasang pada di luar stator, mudah dipanaskan.

Motor stepper adalah elemen stepper motor kawalan stepper yang menukarkan isyarat nadi elektrik ke anjakan sudut atau anjakan garis. DC Brush Motor Dalam kes tidak beban, kelajuan motor, hentikan lokasi hanya bergantung pada frekuensi isyarat denyut dan nombor nadi, tanpa kesan perubahan beban.

Apakah perbezaan antara keduanya?

1. motor DC brushless daripada kelajuan motor stepper;

2. DC brushless motor dan stepper motor drive principle berbeza dari motor DC brushless yang terletak dengan kedudukan bekalan kuasa AC untuk mengendalikan rotasi. DC Motor Motor Brush Stepper didorong oleh voltan nadi tunggal secara langsung, tanpa memerlukan kedudukan unsur Hall, boleh ditambah ke motor dengan mengawal bilangan denyutan untuk mencari sudut putaran dengan tepat;

3. Berdasarkan prinsip pemacu tidak sama, DC Brush Motor jadi motor DC brushless umum yang digunakan untuk mengawal ketepatan tempat tidak tinggi, motor stepper digunakan untuk mengawal keperluan ketepatan tempat yang agak tinggi.

Motor DC dengan tindak balas yang cepat, tork permulaan yang besar, dari kelajuan sifar hingga laju penarafan dengan tork berkadar boleh memberikan prestasi, tetapi kelebihan motor DC juga kekurangannya, kerana motor DC menghasilkan beban tetap di bawah beban berterusan Prestasi momen, DC Brush Motor maka medan magnet dan medan magnet pemutar menjadi tetap untuk mengekalkan 90 °, yang akan dilakukan oleh berus karbon dan commutator. Berus karbon dan komutator dalam putaran motor akan menghasilkan bunga api, toner sebagai tambahan kepada komponen akan menyebabkan kerosakan, DC Brush Motor penggunaan kali juga terhad.

Motor AC tanpa berus karbon dan komutator, bebas penyelenggaraan, kuat, aplikasi luas, tetapi ciri-ciri motor DC untuk mencapai bersamaan dengan prestasi teknologi kawalan kompleks yang akan digunakan untuk mencapai. Sekarang pembangunan pesat komponen kuasa semikonduktor untuk menukar frekuensi banyak, untuk meningkatkan prestasi motor pemacu. Kelajuan mikropemproses adalah lebih cepat dan lebih cepat, DC Berus Motor boleh dicapai kawalan motor AC ditempatkan dalam sistem koordinat ortogonal berputar dua paksi, kawalan motor AC yang sesuai dalam komponen semasa paksi dua, DC Brush Motor untuk mencapai kawalan motor DC yang sama dan Motor DC dengan prestasi yang sama.

Di samping itu, banyak mikropemproses akan mengawal fungsi yang perlu motor dalam cip, dan jumlahnya semakin kecil dan lebih kecil; seperti penukar analog / digital (Analog-ke-digitalconverter, ADC), Modul lebar denyut motor Berus DC (pulsewidemodulator, PWM) ... Tunggu. DC brushless motor yang dikawal secara electronik AC motor commutation, mirip dengan ciri motor DC dan tidak ada mekanisme DC motor pada kurangnya aplikasi.

DC brushless motor adalah motor segerak, iaitu kelajuan motor pemutar oleh kelajuan pemutar motor stator kelajuan dan bilangan rotor (P): N = 120. F / P. DC Berus Motor Dalam kes tetap bilangan rotor, DC Brush Motor yang mengubah frekuensi medan magnet berputar stator boleh mengubah kelajuan pemutar rotor. DC brushless motor adalah motor segerak dengan kawalan elektronik (drive), mengawal kekerapan stator berputar bidang magnet dan kelajuan pemutar motor kembali ke pusat kawalan pembetulan berulang, untuk mencapai dekat dengan ciri-ciri motor DC cara. Maksudnya, motor brushless DC boleh berada dalam julat beban yang diberi nilai apabila perubahan beban masih boleh mengawal rotor motor untuk mengekalkan kelajuan tertentu.