DC Brush Motor Fast Response

Motor DC mempunyai tindak balas yang cepat, torsi permulaan yang besar, dari kelajuan sifar hingga laju penarafan dengan tork berkadar dapat memberikan prestasi, tetapi kelebihan motor DC juga kekurangannya, DC Brush Motor kerana motor DC menghasilkan beban tetap di bawah beban berterusan Prestasi momen, maka medan magnet dan medan magnet rotor menjadi tetap untuk mengekalkan 90 °, DC Brush Motor yang akan dilakukan oleh berus karbon dan commutator. Berus karbon dan komutator menghasilkan percikan apabila motor berputar, dan toner adalah terhad selain merosakkan komponen.

Motor AC tanpa berus karbon dan commutator, DC Brush Motor bebas penyelenggaraan, kuat, aplikasi luas, tetapi ciri-ciri motor DC untuk mencapai bersamaan dengan prestasi teknologi kawalan kompleks yang akan digunakan untuk mencapai. Kini perkembangan pesat komponen kuasa semikonduktor untuk menukar frekuensi untuk mempercepatkan banyak, untuk meningkatkan prestasi motor pemacu. DC Brush Motor Mikroprosesor kelajuan lebih cepat dan lebih cepat, dapat dicapai pengendalian motor AC ditempatkan dalam sistem koordinat ortogonal berputar dua paksi, DC Brush Motor kontrol yang sesuai dari motor AC dalam komponen dua paku dua komponen, untuk mencapai pengendalian motor DC yang sama dan prestasi motor setara DC.

Di samping itu, banyak mikropemproses akan mengawal fungsi yang perlu motor dalam cip, dan jumlahnya semakin kecil dan lebih kecil; seperti penukar analog / digital (Analog-to-digitalconverter, ADC), modulasi lebar denyut (pulsewidemodulator, PWM) ... Tunggu. DC brushless motor yang dikawal secara electronik AC motor commutation, mirip dengan ciri motor DC dan tidak ada mekanisme DC motor pada kurangnya aplikasi.

DC brushless motor adalah motor segerak, DC Brush Motor yang mengatakan kelajuan pemutar motor oleh putaran stator motor rotasi kelajuan medan magnet dan bilangan pemutar (P): N = 120. F / P. Dalam kes tetap bilangan rotor, menukar kekerapan medan magnet berputar stator boleh mengubah kelajuan pemutar rotor. DC brushless motor adalah motor segerak dengan kawalan elektronik (drive), DC Brush Motor mengawal kekerapan medan magnet rotasi stator dan kelajuan pemutar motor kembali ke pusat kawalan pembetulan berulang, DC Brush Motor untuk mencapai dekat dengan ciri motor DC jalan. Maksudnya, motor brushless DC boleh berada dalam julat beban yang diberi nilai apabila perubahan beban masih boleh mengawal rotor motor untuk mengekalkan kelajuan tertentu.

Bahagian pembekalan kuasa boleh disambungkan langsung ke input DC (biasanya 24V) atau pada input AC (110V / 220V). Jika input adalah AC, ia mesti ditukarkan ke DC oleh penukar. Sama ada input DC atau input AC dipindahkan ke gegelung motor sebelum voltan DC dari inverter (inverter) ke dalam tiga fasa voltan untuk memacu motor. DC Brush Motor Inverter (Q1, Q3, Q5) / lengan bawah (Q2, Q4, Q6) disambungkan ke motor sebagai kawalan aliran melalui suis gegelung motor. Bahagian kawalan menyediakan PWM (modulasi lebar denyut) untuk menentukan kekerapan penukaran transistor kuasa dan penggantian penyongsang. Motor brushless DC umumnya mahu digunakan apabila beban berubah dalam kelajuan boleh stabil pada nilai yang ditetapkan tanpa mengubah kelajuan kawalan, jadi motor dilengkapi dengan medan magnet di dalam sensor dewan (dewan-sensor), DC Brush Motor sebagai kelajuan kawalan gelung Tertutup, tetapi juga sebagai asas untuk mengawal fasa. DC Brush Motor Tetapi ini hanya digunakan sebagai kawalan kelajuan dan tidak boleh digunakan sebagai kawalan kedudukan.