DC Brush Motor Good Performance

DC Brush Motor Sebagai peranti penukaran tenaga elektromekanik, motor elektrik telah digunakan di setiap bidang ekonomi negara dan kehidupan seharian rakyat. DC Brush Motor Adalah diketahui bahawa motor DC mempunyai kelebihan kecekapan operasi yang tinggi dan peraturan kelajuan yang baik, tetapi motor DC tradisional menggunakan berus elektrik untuk membalikkan kaedah mekanikal, mengakibatkan kos yang tinggi, DC Brush Motor dan beberapa masalah seperti geseran mekanik, hayat perkhidmatan yang dipendekkan, gangguan radio dan kebolehpercayaan.


Dengan perkembangan pesat produktiviti sosial dan sains dan teknologi, pembaharuan berterusan produk motor dipromosikan. Selepas bertahun-tahun usaha, DC Brush Motor untuk mengekalkan prestasi motor berus DC yang baik dan prestasi permulaan premis, DC Brush Motor untuk menghapuskan kekurangan, orang yang menggunakan elemen Hall untuk mencapai membalikkan, dengan elektronik membalikkan mekanikal membalikkan peranti mekanikal, supaya memasuki era baru tanpa motor DC brushless products.


Brushless DC Motor juga dikenali sebagai "tiada sistem penghantaran motor komutator" atau "sistem penghantaran terus". Adakah penerus kuasa AC ke DC, dan kemudian ditukarkan dari penyongsang ke frekuensi laras laras, tetapi perhatikan bahawa penyongsang bekerja dalam mod pencincang DC. DC Brushless Motor (Brushless direct current motor, BLDC), menggunakan jenis gelombang automatik automatik jenis motor segerak magnet, DC Brush Motor menggantikan commutator berus karbon dengan sensor Hall, ND-FE-B adalah magnet tetap rotor. Prestasi produk di luar motor DC tradisional mempunyai kelebihan, tetapi juga untuk menyelesaikan kekurangan cincin karbon motor cincin DC, kawalan digital, hari ini motor kelajuan yang paling ideal.

1, sebelum perobohan, menggunakan udara termampat untuk meniup permukaan debu motor, dan lap kotoran bersih.

2, pilih tempat kerja motor disintegrasi, DC Brush Motor membersihkan persekitaran tempat kejadian.

3, biasa dengan ciri-ciri struktur motor dan keperluan teknikal baik pulih.

4, bersedia untuk menyebarkan alat yang diperlukan (termasuk alat khas) dan peralatan.

5, untuk lebih memahami pengendalian motor DC tanpa cacat, keadaan dapat dilakukan sebelum ujian perobohan. Untuk itu, DC Brush Motor ujian beban tali pinggang motor, pemeriksaan terperinci bahagian-bahagian motor suhu, bunyi, getaran, dan sebagainya, dan ujian voltan, arus, kelajuan, dan sebagainya, dan kemudian cabut beban, lakukan satu ujian pemeriksaan tanpa beban, DC Brush Motor untuk mengesan kehilangan semasa dan kehilangan beban tanpa beban, melakukan rekod yang baik.

6, memotong kuasa, mengeluarkan pendawaian elektrik luaran, DC Brush Motor melakukan rekod yang baik.

7. Ujian rintangan penebat elektrik motor dengan menggunakan voltan yang sesuai. Untuk membandingkan dengan nilai rintangan penebat yang diukur dalam baik pulih terakhir untuk menentukan trend penebat elektrik dan status penebat, nilai rintangan penebat yang diukur pada suhu yang berbeza harus ditukar kepada suhu yang sama, secara amnya hingga 75 Shan.

8. Nisbah penyerapan ujian. Apabila nisbah penyerapan lebih besar daripada 1.33, ia menunjukkan bahawa penebat motor tidak lembap atau lembap. Untuk membandingkan dengan data sebelumnya, DC Brush Motor nisbah penyerapan yang diukur pada sebarang suhu juga ditukar kepada suhu yang sama.