DC Brush Motor Reliability Tinggi

DC brushless motor adalah motor segerak, iaitu kelajuan pemutar motor dengan kelajuan pemutar motor stator kelajuan dan bilangan nombor pemutar. DC brushless motor mempunyai kelebihan motor DC tradisional, sambil menghilangkan berus karbon, struktur cincin slip; peraturan kelajuan stepless, DC Brush Motor kelajuan pelbagai, kapasiti beban; kebolehpercayaan yang tinggi, kestabilan yang baik, penyesuaian yang kuat, penyelenggaraan dan penyelenggaraan yang mudah dan sebagainya. Litar tanpa motor DC brushless oleh pemacu dan kawalan dua bahagian, kedua-dua bahagian ini tidak mudah dipisahkan, terutamanya litar kuasa rendah sering diintegrasikan ke ASIC khusus tunggal.

Motor DC mempunyai tindak balas yang cepat, DC Brush Motor torsi permulaan yang besar, dari kelajuan sifar hingga kelajuan undian dengan tork berkadar boleh memberikan prestasi, tetapi kelebihan motor DC juga kekurangannya, kerana motor DC menghasilkan beban tetap di bawah pemalar beban Prestasi Moment, maka medan magnet yang berkarat dan medan magnet pemutar tetap menjadi mengekalkan 90 °, yang akan bergantung pada berus karbon dan komutator. Berus Motor DC Berus dan komutator dalam putaran motor akan menghasilkan bunga api, toner sebagai tambahan kepada komponen akan menyebabkan kerosakan, penggunaan kesempatan juga terhad.

Motor DC Brushless terdiri daripada badan utama motor dan pemacu, lintasan stator motor yang diperbuat daripada tiga sambungan bintang simetri, dengan motor fasa asynchronous tiga fasa adalah sangat serupa. Pemutar motor terpaku pada magnet kekal magnet. Motor Berus DC Untuk mengesan polaritas rotor motor, sensor kedudukan dipasang di dalam motor. Pemandu terdiri daripada peranti elektronik kuasa dan litar bersepadu. Fungsi ini adalah untuk menerima permulaan, berhenti dan isyarat brek motor untuk mengawal permulaan, berhenti dan brek motor. Isyarat sensor posisi dan isyarat ke hadapan / terbalik digunakan untuk mengawal arahan laju pembolehubah terbalik dan isyarat maklum balas kelajuan, DC Brush Motor digunakan untuk mengawal dan menyesuaikan kelajuan; untuk memberikan perlindungan dan paparan, dan sebagainya.