DC berus Motor kebolehpercayaan tinggi

Auto bersih digunakan DC brushless motor memandu emparan kipas untuk melepaskan udara yang kotor. DC Motor berus badan motor adalah berdasarkan skim litar motor untuk menentukan, biasa digunakan jambatan kotak commutation memandu litar. Windings batin stator boleh lebih mudah luka sekitar gigi teras. Motor diperbuat daripada suatu struktur luar rotor dan stator dan stator windings diletakkan di dalam acuan rotor ini. Commutation Motor berus DC litar memandu menggunakan Khas litar bersepadu (ASIC), litar adalah mudah, dan kawalan dan perlindungan.

Pembangunan voltan rendah dan tinggi semasa automotif Penyaman udara dengan DC brushless motor boleh menyelesaikan asal berus DC motor bunyi bising, kehidupan yang singkat dan masalah penyelenggaraan, memperbaiki prestasi motor. Dan voltan yang disyorkan adalah 12V, oleh kerana struktur adalah terhad, dengan reka bentuk DC brushless motor peningkatan kesukaran. Stator punch adalah struktur 12-slot, kerana ia adalah voltan rendah tinggi semasa jenis, DC Motor berus-untuk memastikan bahawa ketumpatan arus tidak terlalu tinggi, penumpuan penggunaan dua wire dan kira-kira untuk mengurangkan diameter dawai; magnet kekal permukaan rotor tampal 4 tiang struktur, magnet kekal pemilihan bahan-bahan magnet kekal Nadir bumi NdFeB, NdFeB disebabkan oleh remanence dan coercivity yang tinggi, arah magnetik yang pendek. DC berus Motor jadi magnet kekal menggunakan jubin jejarian. Elemen Dewan digunakan sebagai pengesan kedudukan. Dipasang pada permukaan dalam perlindungan motor, medan magnet pengesan kedudukan adalah medan magnet bersama paksi.

Brushless DC motor yang digunakan pada Basikal elektrik, Motor DC berus berbanding dengan berus DC motor mempunyai kelebihan berikut:

(1) sepanjang hayat, tanpa penyelenggaraan, tinggi kebolehpercayaan. Berus DC motor, berus dan commutator memakai lebih cepat, biasanya kerja kira-kira 1,000 jam perlu menggantikan berus. Sebagai tambahan kepada gear yang lebih sukar untuk mengurangkan gear, terutama transmisi gear pelinciran Masalahnya ialah atur cara berus adalah masalah yang agak besar. Jadi ada berus besar terhadap tahap bunyi motor, kecekapan yang rendah, mudah melahirkan masalah seperti kegagalan.

(2) tinggi kecekapan, penjimatan tenaga. Lazimnya bercakap, Motor DC berus disebabkan oleh brushless DC motor tanpa mekanikal commutation kehilangan geseran dan penggunaan kotak gear, dan kelajuan litar kerugian, kecekapan adalah biasanya lebih tinggi daripada 85%, tetapi mengambil kira Reka bentuk sebenar yang kos tertinggi, Motor DC berus untuk mengurangkan penggunaan bahan, biasanya direka untuk 76%, manakala berus DC motor kecekapan kerana kotak gear dan seterusnya penggunaan klac, biasanya sekitar 70%. Jadi kelebihan brushless DC motor adalah jelas.