Rumah > Berita > Kandungan

DC Brush Motor Reliability Tinggi

Oct 12, 2017

DC brushless motor adalah motor segerak, iaitu kelajuan pemutar motor dengan kelajuan pemutar motor stator kelajuan dan bilangan nombor pemutar. DC brushless motor mempunyai kelebihan motor DC tradisional, sambil menghilangkan berus karbon, struktur cincin slip; peraturan kelajuan stepless, DC Brush Motor kelajuan pelbagai, kapasiti beban; kebolehpercayaan yang tinggi, kestabilan yang baik, penyesuaian yang kuat, penyelenggaraan dan penyelenggaraan yang mudah dan sebagainya. DC brushless motor lutut komutasi oleh pemacu dan kawalan dua bahagian, DC Brush Motor kedua-dua bahagian ini tidak mudah dipisahkan, terutamanya litar kuasa rendah sering diintegrasikan ke dalam satu ASIC yang khusus.

Motor DC mempunyai tindak balas yang cepat, torsi permulaan yang besar, dari kelajuan sifar hingga kelajuan diberi nilai dengan tork diberi nilai dapat memberikan prestasi, tetapi kelebihan motor DC juga kekurangannya, kerana motor DC menghasilkan beban tetap di bawah beban berterusan Prestasi momen , maka medan magnet yang berputar dan medan magnet pemutar menjadi tetap untuk mengekalkan 90 °, yang akan bergantung kepada berus karbon dan commutator.DC Berus Motor Karbon berus dan komutator dalam putaran motor akan menghasilkan bunga api, toner sebagai tambahan kepada komponen akan menyebabkan kerosakan, penggunaan kesempatan juga terhad.

Motor DC Brushless terdiri daripada badan utama motor dan pemacu, lintasan stator motor yang diperbuat daripada tiga sambungan bintang simetri, dengan motor fasa asynchronous tiga fasa adalah sangat serupa. Pemutar motor terpaku pada magnet kekal magnet. Motor Berus DC Untuk mengesan polaritas rotor motor, sensor kedudukan dipasang di dalam motor. Pemandu terdiri daripada peranti elektronik kuasa dan litar bersepadu. Fungsi ini adalah untuk menerima permulaan, berhenti dan isyarat brek motor untuk mengawal permulaan, berhenti dan brek motor. Isyarat sensor kedudukan dan isyarat hadapan / terbalik digunakan untuk mengawal arahan laju pembolehubah yang terbalik dan isyarat maklum balas kelajuan yang digunakan untuk mengawal dan menyesuaikan kelajuan; DC Brush Motor untuk menyediakan perlindungan dan paparan, dan sebagainya.

DC brushless motor adalah motor segerak, iaitu kelajuan pemutar motor dengan kelajuan pemutar motor stator motor dan bilangan pemutar (P): N = 120 * f / Dalam hal bilangan tetap rotor, berubah frekuensi f stator berputar medan magnet boleh mengubah kelajuan putaran pemutar. DC tanpa motor brushless adalah motor segerak dengan kawalan elektronik (memandu), mengawal kekerapan medan magnet putaran stator dan kelajuan pemutar motor kembali ke pusat kawalan pembetulan berulang, DC Berus Motor untuk mencapai dekat dengan ciri-ciri motor DC cara . Maksudnya, motor brushless DC boleh berada dalam julat beban yang diberi nilai apabila perubahan beban masih boleh mengawal rotor motor untuk mengekalkan kelajuan tertentu.