Rumah > Berita > Kandungan

DC Brush Motor Life

Aug 10, 2017

Sebagai peranti penukaran tenaga elektromekanikal, DC Brush Motor motor elektrik telah digunakan dalam setiap bidang ekonomi negara dan kehidupan harian rakyat. Adalah diketahui bahawa motor DC mempunyai kelebihan kecekapan operasi yang tinggi dan peraturan kelajuan yang baik, tetapi motor DC tradisional menggunakan berus elektrik untuk membalikkan kaedah mekanikal, menghasilkan kos yang tinggi, dan beberapa masalah seperti geseran mekanikal, DC Berus Motor memendekkan hayat perkhidmatan, gangguan radio dan kebolehpercayaan.

Dengan perkembangan pesat produktiviti sosial dan sains dan teknologi, DC Brush Motor pembaharuan berterusan produk motor dipromosikan. Selepas bertahun-tahun usaha untuk mengekalkan berus DC motor prestasi yang baik dan prestasi permulaan premis, DC Brush Motor untuk menghapuskan kekurangan, orang-orang dengan menggunakan elemen Hall untuk mencapai membalikkan, dengan elektronik membalik mekanikal membalikkan mekanikal peranti , DC Brush Motor supaya dapat memasuki era baru produk motor tanpa gelang DC.

Brushless DC Motor juga dikenali sebagai "tiada sistem penghantaran motor komutator" atau "sistem penghantaran terus". Adakah penerus kuasa AC ke DC, dan kemudian ditukarkan dari penyongsang ke frekuensi laras laras, tetapi perhatikan bahawa penyongsang bekerja dalam mod pencincang DC. DC Brushless Motor (brushless direct current motor, BLDC), menggunakan jenis gelombang automatik automatik jenis motor segerak magnet, DC Brush Motor menggantikan commutator berus karbon dengan sensor Hall, ND-FE-B adalah magnet tetap pemutar. Prestasi produk di luar motor DC tradisional mempunyai kelebihan, tetapi juga untuk menyelesaikan kekurangan cincin karbon motor cincin DC, kawalan digital, hari ini motor kelajuan yang paling ideal.

Brushless DC motor adalah motor berprestasi tinggi, ciri terbesarnya ialah ciri-ciri luaran motor DC dan tiada berus yang terdiri daripada struktur hubungan mekanikal, DC Brush Motor ia menggunakan pemutar magnet kekal, tiada kehilangan pengujaan, haba penggulungan angker dan dipasang di luar stator, pelesapan haba adalah mudah.

Motor stepper adalah elemen kawalan gelung Terbuka yang menukarkan isyarat nadi elektrik ke anjakan sudut atau anjakan garis. DC Brush Motor Dalam kes muatan tidak muatan, kelajuan dan kedudukan berhenti motor hanya bergantung pada frekuensi dan nombor denyut isyarat denyut, DC Brush Motor tanpa pengaruh perubahan beban.

Apakah perbezaan utama antara keduanya?

1. Motor DC Brushless lebih tinggi daripada motor stepper.

2. Brushless DC motor dan stepper motor drive principle adalah berbeza, DC brushless motor bergantung pada positioning element hall untuk memberikan putaran kontrol power alternating. Motor stepper secara langsung didorong oleh voltan nadi tunggal, tidak memerlukan kedudukan unsur lorong, DC Brush Motor, anda boleh mengawal bilangan denyutan yang ditambahkan ke motor untuk mencari sudut putaran secara tepat;

3. Berdasarkan prinsip pemacu tidak sama, jadi DC brushless motor umum digunakan untuk mengawal ketepatan tempat, motor stepper digunakan untuk mengawal ketepatan keperluan yang lebih tinggi.