DC Berus Motor Motor Tradisional

Orang selalu ingin tahu perkara-perkara baru, DC Brush Motor brushless DC motor berbanding dengan motor tradisional lain yang berkenaan, memang dianggap sebagai motor baru, tetapi sebenarnya DC brushless motor telah dilahirkan untuk masa yang lama, sistem motor brushless asing awalnya sangat matang, hanya kerana industri domestik mula terlambat, kekuatannya agak lemah, jadi pelanggan lebih bersedia untuk menggunakan teknologi matang, penggunaan motor tradisional yang stabil.

Dengan mempercepatkan proses perindustrian, penyusunan semula industri dan menaik taraf industri akan berlaku, keadaan beban kuasa yang lebih banyak dan lebih banyak, pengurangan pelepasan penjimatan tenaga DC Brush Motor merupakan satu program penting yang perlu diberi perhatian oleh setiap perusahaan. Selepas bertahun-tahun pembangunan dan penambahbaikan, motor DC brushless domestik telah beransur-ansur matang, disebabkan oleh ciri-ciri motor DC brushless itu sendiri, DC Brush Motor yang membuat motor DC brushless akan menjadi daya penggerak penting bagi perubahan perindustrian.

1. DC brushless motor rotor dengan magnet tetap, DC berus motor berkualiti tinggi NdFeB, tidak ada pengujaan semasa. Kuasa yang sama, DC brushless motor boleh mengeluarkan tork yang lebih besar.

2. DC tanpa berus motor untuk membatalkan berus karbon, rotor tiada haus dan lusuh tambahan, hanya galas itu sendiri penggunaan, suhu meningkat lebih kecil, hayat lebih lama, lebih cekap tenaga.

3. DC brushless motor bermula, menyekat tork, puncak tork serta-merta tinggi, DC Brush Motor adalah kondusif untuk injap terbuka, menutup momen ciri-ciri tork yang diperlukan.

4. DC tanpa tayar keluaran motor dan voltan operasi, DC Brush Motor semasa adalah berkadar dengan. Litar pengesanan tork adalah mudah dan boleh dipercayai.

5. DC brushless motor melalui drive brushless PWM cara untuk menyesuaikan voltan bekalan purata, boleh mencapai kelajuan motor licin. Pada masa yang sama melalui cara PWM untuk mengurangkan voltan bekalan untuk memulakan motor, berkesan dapat mengurangkan arus permulaan adalah kecil.

6. Bekalan motor DC brushless untuk modulasi PWM voltan DC. DC Berus Motor Relatif kepada kekerapan pembolehubah AC gelombang sinus gelombang bekalan kuasa AC, kelajuan, litar memandu menghasilkan radiasi elektromagnet kurang, pencemaran harmonik pada grid yang lebih kecil.

8. DC brushless motor menggunakan litar kawalan kelajuan gelung tertutup, DC Brush Motor tork beban boleh diubah apabila kelajuan motor tidak berubah. Dapat mencapai isyarat maklum balas yang cepat, operasi motor lebih tepat.

9. DC brushless motor melalui pembangunan sekunder tanpa memandu berus boleh operasi automatik.

10. DC brushless motor didorong oleh voltan rendah semasa, DC berus voltan rendah motor, penggunaan lebih selamat.

Modul kawalan menyediakan PWM (modulasi lebar denyut) untuk menentukan masa kuasa motor dan commutator commutation. Motor brushless DC biasanya mahu digunakan apabila beban berubah dalam kelajuan boleh stabil pada nilai yang ditetapkan tanpa mengubah kelajuan kawalan, DC Brush Motor jadi motor brushless dilengkapi sensor sensor sensitif medan magnet (biasanya sensor Hall) , sebagai kawalan gelung tertutup, tetapi juga sebagai asas untuk mengawal fasa. Tetapi ini hanya digunakan sebagai kawalan kelajuan dan tidak boleh digunakan sebagai kawalan kedudukan. Kawalan kedudukan dan sama dengan motor servo perlu memasang pengekod. DC Brush Motor Kebanyakan brushless motor adalah konfigurasi gelung tertutup yang sama sebagai motor servo.