DC Brush Ciri-ciri Struktur Bangunan

1, DC Brush Motor sebelum perobohan, gunakan udara termampat untuk meniup permukaan debu motor, dan lap bersih kotoran bersih.

2, pilih tempat kerja penyisihan motor, bersihkan persekitaran tempat kejadian.

3, biasa dengan ciri-ciri struktur motor dan keperluan teknikal baik pulih.

4, bersedia untuk menyebarkan alat yang diperlukan (termasuk alat khas) dan peralatan.

5, untuk lebih memahami operasi motor brushless DC DC kecacatan, syarat-syarat yang boleh dilakukan sebelum perobohan DC Motor Brush perobohan. Untuk tujuan ini, ujian beban tali pinggang motor, pemeriksaan terperinci bahagian-bahagian motor suhu, bunyi, getaran, dan sebagainya, dan ujian voltan, semasa, kelajuan, dan sebagainya, dan kemudian cabut beban, lakukan satu tidak Muatkan ujian pemeriksaan, untuk mengesan kehilangan beban semasa dan tiada beban, lakukan rekod yang baik.

6, memotong kuasa, DC Brush Motor mengeluarkan pendawaian elektrik luaran, melakukan rekod yang baik.

7. Ujian rintangan penebat elektrik motor dengan menggunakan voltan yang sesuai. Untuk membandingkan dengan nilai rintangan penebat yang diukur dalam baik pulih terakhir untuk menentukan trend penebat elektrik dan status penebat, nilai penebat DC Brush penebat DC diukur pada suhu yang berbeza harus ditukar kepada suhu yang sama, secara amnya hingga 75 Shan.

8. Nisbah penyerapan ujian. Apabila nisbah penyerapan lebih besar daripada 1.33, ia menunjukkan bahawa penebat motor tidak lembap atau lembap. Untuk membandingkan dengan data sebelumnya, nisbah penyerapan yang diukur pada sebarang suhu juga ditukar kepada suhu yang sama.

Brushless DC Motor mempunyai banyak kelebihan DC Brush Motor, seperti gangguan kecil (bahagian litar gangguan elektromagnetik), jangka hayat, prestasi yang baik, kaedah kawalan, tork keluaran besar, kapasiti beban, jarak kelajuan yang luas, tindak balas awal yang cepat, operasi yang stabil , DC Brush Motor kecekapan tinggi. Magnet kekal motor DC Brushless mempunyai banyak motor asynchronous AC, motor stepper dan motor DC tidak mempunyai kelebihan. Ia digunakan secara meluas dalam jentera pejabat, komputer, audio, industri pengudaraan, kawalan automatik, instrumentasi, automotif, industri pertahanan negara dan sebagainya, khususnya, dalam komputer, pemacu optik, cakera keras DC Brush Motor, DVD dan lain-lain sejumlah besar bentuk yang sangat tepat dari Magnet DC brushless DC motor kekal, motor brushless magnet tetap telah mempengaruhi kehidupan orang setiap saat.

Dengan pengaturcaraan pengawal, DC Brush Motor modular, sebelum pengawal yang lebih besar kini boleh melakukan lebih kecil, sesetengah boleh dan motor untuk dikerjakan bersama-sama, supaya motor brushless magnet tetap digunakan begitu mudah, sangat berguna. Banyak motors DC magnet kekal semakin diganti oleh magnet tanpa magnet tanpa motor DC. Dalam bidang motor, pembangunan magnet DC tanpa gelang motor DC adalah trend baru. DC Brush Motor Ini lebih daripada biasa.

Brushless DC motor adalah penggunaan peranti pensuisan semikonduktor untuk mencapai pembalikan elektronik, iaitu, penggunaan peranti pensuisan elektronik untuk menggantikan commutator jenis hubungan tradisional dan berus. Model utiliti mempunyai kelebihan kebolehpercayaan yang tinggi, tiada percikan dan bunyi bising mekanikal yang rendah, dan digunakan secara meluas dalam blok rekod gred tinggi, VCR, instrumen elektronik dan peralatan pejabat automasi.