DC Brush Motor Wide Range of Speed

DC brushless motor adalah motor segerak, yang bermaksud bahawa kelajuan pemutar motor oleh putaran stator motor kelajuan medan magnet dan bilangan nombor pemutar. DC brushless motor mempunyai kelebihan motor DC tradisional, sambil menghilangkan berus karbon, struktur cincin slip; peraturan kelajuan stepless, pelbagai kelajuan yang luas, keupayaan beban; kebolehpercayaan yang tinggi, DC Brush Motor kestabilan yang baik, penyesuaian yang kuat, penyelenggaraan dan penyelenggaraan yang mudah dan sebagainya. Litar tanpa motor DC brushless oleh pemacu dan kawalan dua bahagian, kedua-dua bahagian ini tidak mudah dipisahkan, terutamanya litar kuasa rendah sering diintegrasikan ke ASIC khusus tunggal.

Motor DC mempunyai respon yang cepat, DC Brush Motor torsi permulaan yang besar, dari kelajuan sifar hingga kelajuan undian dengan tork berkadar dapat memberikan prestasi, tetapi kelebihan motor DC juga kekurangannya, kerana motor DC menghasilkan beban yang tetap di bawah beban berterusan Prestasi momen, medan magnet angker dan medan magnet pemutar tetap menjadi mengekalkan 90 °, yang akan bergantung kepada berus karbon dan komutator. Berus karbon dan komutator menghasilkan percikan apabila motor berputar, dan toner adalah terhad selain merosakkan komponen.

Motor DC Brushless terdiri daripada badan utama motor dan pemacu, lintasan stator motor yang diperbuat daripada tiga sambungan bintang simetri, dengan motor fasa asynchronous tiga fasa adalah sangat serupa. DC Berus Motor Rotor motor terpaku pada magnet kekal magnet. Untuk mengesan polaritas pemutar motor, sensor kedudukan dipasang di dalam motor. Pemandu terdiri daripada alat elektronik kuasa dan litar bersepadu. Fungsi ini adalah untuk menerima isyarat permulaan, berhenti dan brek motor untuk mengawal permulaan, DC Brush Motor stop dan brek motor. Isyarat sensor kedudukan dan isyarat ke hadapan dan terbalik digunakan untuk mengawal arahan laju berubah-ubah dan isyarat maklum balas kelajuan, yang digunakan untuk mengawal dan menyesuaikan kelajuan; untuk memberikan perlindungan dan paparan, dan sebagainya.

DC brushless motor terutamanya oleh badan motor, DC Brush Motor lokasi sensor dan litar beralih elektronik terdiri daripada tiga bahagian. Badan motor berstruktur sama dengan motor segerak magnet kekal, tetapi tidak ada lilitan sangkar dan peranti starter lain. (Tiga fasa, empat fasa, lima fasa), pemutar oleh magnet tetap oleh sebilangan tiang pasangan tiang (2p = 2,4, ...).

Apabila fasa tertentu stator berliku bertenaga, semasa berinteraksi dengan medan magnet yang dijana oleh tiang magnet magnet kekal pemutar untuk menghasilkan tork, memacu pemutar berputar, dan kemudian menukar kedudukan magnet rotor ke dalam isyarat elektrik oleh sensor posisi untuk mengawal litar suis Elektronik, supaya fasa pemegun berliku dalam pengalihan pesanan tertentu, DC Brush Motor fasa fasa arus dengan perubahan kedudukan pemutar dalam commutation pesanan tertentu. Sebagai urutan pengaliran litar elektronik, disegerakkan dengan sudut pemutar, yang memancarkan peralihan mekanikal.

DC brushless motor litar suis elektronik digunakan untuk mengawal motor dan pemegun pada setiap kuasa penggulungan fasa dan susunan masa, terutamanya oleh unit suis kuasa dan unit pemprosesan isyarat sensor kedudukan terdiri daripada dua bahagian. Unit suis logik kuasa dan unit pemprosesan isyarat sensor kedudukan terdiri daripada dua bahagian. Unit suis logik kuasa adalah teras litar kawalan, DC Brush Motor fungsinya adalah untuk kuasa kuasa kepada hubungan logik tertentu ke stator motor DC brushless pada fasa penggulungan, supaya motor menghasilkan tork yang berterusan. Dan urutan dan masa pengalihan setiap penggulungan fasa bergantung terutamanya pada isyarat dari sensor kedudukan. Tetapi isyarat yang dihasilkan oleh sensor umumnya tidak digunakan secara langsung untuk mengawal unit suis logik kuasa. Secara ringkasnya, komposisi komponen utama motor brushless DC termasuk: 1, motor utama: pemegun utama, pemutar utama.

2, garisan suis elektronik: suis logik kuasa, pemprosesan isyarat kedudukan

3, sensor kedudukan: stator sensor, pemutar sensor