Rumah > Berita > Kandungan

DC Gearmotor Double Frekuensi Kerja

May 19, 2017

1, leher gandar DC Gearmotor elips atau engsel selekoh. Apabila motor berputar, kekerapan getaran motor biasanya dua kali ganda kerana getaran gangguan yang disebabkan oleh graviti rotor. Lenturan engsel membuat berat tidak seimbang, berputar pada halaju sudut di sekitar kedudukan keseimbangan statik, dan keputusannya adalah sama dengan ketidakseimbangan rotor. DC Gearmotor Ellipse rantai leher atau lentur aci boleh dail dalam roda, elips gandar leher mesti dikimpal atau disikat selepas proses penyaduran berus, engsel lentur mesti diperbetulkan;

2, ketidakseimbangan angker. DC Gearmotor Kerana ketidakseimbangan putaran jisim yang dihasilkan oleh peranan daya sentrifugal, bearing pada peranan daya berputar, mengakibatkan motor dan getaran asas. Apabila jurang udara tidak sekata, tiang utama tidak ketat atau kekakuan asas dan penutup hujung tidak baik, getaran akan dipergiatkan, jadi ketidakseimbangan rotor mesti diperbaharui apabila cek mendapati.

3. Kesilapan pembuatan atau ubah bentuk operasi bahagian-bahagian utama sokongan asas dan penutup hujung. Kerana kesilapan permukaan koordinat bahagian sokongan penting seperti rotor, penutup hujung dan sebagainya, terutamanya motor besar dan sederhana yang berlari untuk masa yang lama, bahagian-bahagian sokongan utama seperti pangkalan dan penutup hujung cacat , yang membuat motor bergetar apabila gandar DC Gearmotor berjalan.

4, mempunyai pelepasan jejarian yang terlalu besar, cincin luar dan penutup hujung dengan longgar. Apabila memasang, galas hendaklah diperiksa dan layak. Galas dan leher gandar, kerjasama kerusi bearing harus memenuhi permintaan, jika tidak, mesti mengambil penyemburan atau kriya salutan berus untuk menjalankan pemprosesan, mengelakkan kerja galas buruk menyebabkan getaran. Untuk galas memakai, DC Gearmotor frekuensi bunyi getaran lebih tinggi apabila motor sedang berjalan, mudah untuk menilai, dan didapati galas tersebut harus diganti.

Kedua, sebab elektrik

1, jurang udara tidak rata. Oleh kerana pelepasan udara yang tidak rata, operasi motor berlaku tarik magnet unilateral, yang bersamaan dengan pesongan aci motor ditambah. Oleh itu, pelepasan purata diperlukan untuk mengelakkan getaran.

2. gegelung pemutar rosak. DC Gearmotor Kerana kerosakan gegelung pemutar, daya radial pemutar tidak rata, dan hasilnya sama dengan ketidakseimbangan pemutar.

3, daya elektromagnet. Kekuatan elektromagnet ini disebabkan terutamanya oleh ayunan membujur dari fluks magnet di bawah kasut tiang, biasanya dengan kekerapan gigi, terutamanya stator juga slot enggan, getaran nadi fluks magnet ditambah, lebih mudah untuk membentuk DC Gearmotor tarik magnet.

Motor pengurangan adalah penyepaduan pengurang dan motor (motor). Penyepaduan ini biasanya dirujuk sebagai motor reducer gear atau motor reducer gear.

Biasanya oleh reducer profesional pemasangan loji pengeluaran motor selepas pemasangan lengkap bekalan. Motor reducer digunakan secara meluas dalam industri keluli, industri jentera dan sebagainya. Kelebihan menggunakan motor penurunan adalah untuk memudahkan reka bentuk dan menjimatkan ruang. Selepas Perang Dunia Kedua, perkembangan pesat peralatan elektronik tentera mempromosikan pembangunan dan pengeluaran motosikal penurunan kecil seperti Amerika Syarikat dan USSR. Dengan perkembangan pesat industri motor, semakin banyak industri dan perusahaan menggunakan motor penurunan, terdapat beberapa perusahaan untuk memasuki industri motor. Pada masa ini, motor penurunan motor kecil dunia, pasaran motosikal DC DC, Jerman, Perancis, DC Gearmotor Britain, Amerika Syarikat, China, Korea dan negara-negara lain untuk mengekalkan tahap utama. China Motor Reducer kecil, industri motor reducer DC ditubuhkan pada tahun 1950 pada abad ke-20, untuk memenuhi keperluan peralatan senjata, melalui tiruan, reka bentuk, penyelidikan dan pembangunan, peringkat pembuatan skala, telah membentuk pembangunan produk, pengeluaran skala, komponen utama, bahan utama, peralatan perkilangan khas, peralatan ujian Gearmotor DC, seperti menyokong peningkatan sistem berterusan sistem antarabangsa yang lengkap dan antarabangsa.