Hibrid Stepper Motor permohonan skop

Hibrid Stepper Motor adalah satu gelung terbuka servo gerakan sistem penggerak, kawalan mod denyutan itu, output anjakan sudut ketika menganggul. Berbanding dengan AC servo motor dan DC servo motor, kelebihan yang tertunggak adalah harga yang rendah, dan pengumpulan tiada kesilapan. Walau bagaimanapun, hibrid Stepper Motor stepper motor berjalan terdapat banyak kelemahan, seperti oscillation frekuensi rendah, bunyi bising, resolusi yang tidak tinggi, hibrid Stepper Motor tetapi juga serius terhad dari aspek skop pemakaian stepper motor.

Prestasi stepper motor adalah berkait rapat dengan pemandu stepper, hibrid Stepper Motor yang boleh mengatasi masalah tersebut stepper Motor dengan meningkatkan teknologi memandu. Berbanding dengan kaedah lain memandu, mod pemanduan pecah sempadan boleh bukan sahaja mengurangkan loncatan sudut loncatan motor, meningkatkan resolusi itu, dan boleh mengurangkan atau menghapuskan getaran frekuensi rendah, motor berjalan dengan lebih licin dan sekata.

Secara umumnya, kawalan pacuan pecah sempadan adalah yang terbaik. Kerana sistem motor servo stepper low-end biasa digunakan tanpa maklum balas pengekod, hibrid Stepper Motor jadi seperti kelajuan motor meningkatkan kawalan dalaman semasa diturunkan, mengakibatkan kehilangan langkah fenomena. Jadi keperluan kelajuan dan ketepatan bidang itu tidak tinggi, pemakaiannya adalah sangat luas

Pecah sempadan adalah berketepatan tinggi, hibrid Stepper Motor subbahagian adalah pemandu akan dikeluarkan oleh peranti anda untuk setiap denyut menurut pemacu menetapkan pekali pecahan terbahagi kepada pekali pulse output, metafora stepper motor tiap-tiap giliran untuk 200 denyutan, jika pemandu motor stepper dibahagikan kepada 32, maka pemandu motor stepper perlu output 6400 pulse stepper motor untuk pulih. Biasanya dibahagikan kepada 2,4,8,16,32,62,128,256,512...

Di negara-negara asing untuk sistem stepper, utama penggunaan hibrid kotak stepper motor dan pemacu subbahagian yang sepadan. Tetapi di negara ini, hibrid Stepper Motor majoriti pengguna "pecahan" bukanlah suatu pemahaman yang khas, dan sesetengah hanya berfikir bahawa pecahan adalah untuk memperbaiki ketepatan, ia adalah tidak benar, pecahan adalah terutamanya untuk meningkatkan prestasi motor.

Ia diterangkan seperti berikut: stepper motor subbahagian kawalan tepat dikawal oleh pemandu untuk stepper motor fasa semasa untuk mencapai, ke dua fasa motor, hibrid Stepper Motor contohnya, jika undian motor fasa semasa dari 3A, jika penggunaan konvensional pemacu (seperti biasa digunakan berterusan semasa Mencincang mod) untuk pemacu motor, berjalan dengan motor tiap-tiap satu langkah, semasa dalam penggulungan syarikat akan berubah daripada 0 kepada 3A atau daripada 3A kepada 0, fasa perubahan semasa, tidak dapat dielakkan akan menyebabkan motor untuk menjalankan penggetaran dan bunyi bising.

Jika pemacu subbahagian digunakan, motor dipandu dalam keadaan 10-dibahagikan. Jika motor berjalan untuk mikro-langkah, perubahan semasa dalam penggulungan syarikat oleh hanya 0.3A daripada 3A dan arus perubahan dengan lengkung sinus. Meningkatkan motor getaran dan bunyi bising, oleh yang demikian, hibrid Stepper Motor kelebihan prestasi adalah kelebihan sebenar pecah sempadan. Sebagai pemacu pecah sempadan untuk mengawal dengan tepat fasa motor semasa, jadi itu stepper motor pemandu mempunyai syarat-syarat teknikal yang sangat tinggi dan keperluan proses, kos akan lebih tinggi.

Ambil perhatian bahawa sesetengah pemacu tempatan yang menggunakan "licin" untuk menggantikan subbahagian, dan beberapa juga dikenali sebagai pecahan, tetapi ini bukanlah pecahan yang sebenar, hibrid Motor Stepper berharap sebahagian besar pengguna mesti membezakan antara dua bentuk berbeza:

1. "licin" tidak tepat mengawal fasa motor semasa, tetapi kadar perubahan kadar semasa beberapa perlahan, jadi "licin" menghasilkan mikro-langkah, hibrid Stepper Motor dan pecah sempadan langkah mikro boleh digunakan untuk tepat mengesan.

2. motor fasa semasa adalah lancar, ia akan menyebabkan penurunan tork motor, dan pecah sempadan kawalan tidak akan hanya menyebabkan penurunan tork motor, sebaliknya, tork yang akan meningkatkan