Rumah > Berita > Kandungan

Prestasi Motor Runper Hybrid

Sep 22, 2017

Dengan prinsip litar memandu stepper motor H, Hibrid Stepper Motor aliran semasa dalam penggulungan adalah dua arah yang benar-benar bertentangan. Tekan logik logik harus transistor pepenjuru tidak boleh dihidupkan pada masa yang sama, untuk mengelakkan paip tekanan tinggi dan rendah melalui.

Di samping itu, motor stepper berliku adalah beban induktif, dalam kuasa, dengan kekerapan berlari motor meningkat, dan masa peralihan sering tidak berubah, membuat arus penggulungan masih belum mencapai nilai keadaan mantap telah dipotong, rata-rata semasa menjadi lebih kecil, Motor Stepper Hybrid Tork output jatuh, apabila kekerapan pemacu tinggi ke masa tertentu akan menghasilkan gerai atau keluar dari langkah. Oleh itu, pemacu motor stepper sebagai tambahan kepada reka bentuk motor sebanyak mungkin untuk mengurangkan induktansi penggulungan, tetapi juga mengambil langkah-langkah untuk memacu kuasa, iaitu untuk memperbaiki arus fasa semasa sepanjang kecurian untuk meningkatkan prestasi daripada motor berjalan.

Kecacatan motor stepper adalah output frekuensi tinggi, ayunan kekerapan yang rendah, prestasi motor stepper Selain ciri-ciri yang wujud dari motor itu sendiri, kuasa pemacu pemacu juga secara langsung mempengaruhi ciri-ciri motor. Untuk meningkatkan ciri kekerapan motor stepper, Hybrid Stepper Motor adalah perlu untuk meningkatkan voltan bekalan.

Dari analisis ciri-ciri operasi motor stepper, prestasi yang lebih tinggi dari pemacu diperlukan untuk menyediakan depan dan belakang semasa di sepanjang curam, untuk meningkatkan tindak balas frekuensi tinggi motor. Dalam pemacu ini, disebabkan adanya kapasitansi pintu kuasa MOSFET, arus pemacu tiub sebenarnya dinyatakan sebagai caj dan pelepasan kapasitans pintu. Motor Stepper Hibrid Lebih besar kapasitans antara elektrod, lebih besar arus pacuan yang diperlukan dalam pemacu beralih, dan arus pemacu mempunyai nilai yang lebih besar agar bentuk gelombang beralih mempunyai peningkatan yang mencukupi dan kecurian jatuh. Sekiranya peranti itu didorong secara langsung oleh alat pengumpul terbuka seperti tiub MOSFET kuasa memandu SN7407, litar dalam MOSFET dengan beban induktif, masa kenaikan terlalu panjang, akan menyebabkan peningkatan kehilangan dinamik. Motor Stepper Hibrid Untuk meningkatkan kuasa tiub MOSFET pantas masa pusing, tetapi juga mengurangkan kuasa pada litar pintu depan, menggunakan kotak Rajah 2 putus-putus dalam litar pemacu lengan kiri bawah.

Alat pengumpul terbuka U14 adalah penampan / pemacu yang menukar tahap TTL ke tahap CMOS. Apabila U14 menghasilkan tahap yang rendah, kapasiti pintu kuasa tiub MOSFET VT2 dipendekkan ke tanah melalui 1N4148, dan keupayaan U14 untuk menenggelamkan arus pengaliran Dalaman U14 semasa membolehkan had semasa. Motor Stepper Hybrid Apabila output U14 adalah tinggi, tiub VT2 transistor melalui transistor V3 untuk mendapatkan voltan dan arus, kapasiti pengecasan, dan dengan itu membuka lebih cepat.