Teknologi Segmentasi Motor Stepper Hybrid

Melangkah motor sebagai kawalan motor khas, adalah denyutan elektrik ke anjakan sudut agensi-agensi pelaksana. Apabila pemandu stepper menerima isyarat denyut, Hybrid Stepper Motor memacu motor stepper untuk memutar sudut tetap (disebut "sudut langkah") dalam arah yang ditetapkan, dan putarannya dilakukan langkah demi langkah dengan sudut langkah tetap The Can mengawal bilangan denyutan untuk mengawal jumlah anjakan sudut, untuk mencapai tujuan kedudukan yang tepat; pada masa yang sama dengan mengawal frekuensi nadi untuk mengawal kelajuan motor dan kelajuan putaran, untuk mencapai tujuan kelajuan, Hybrid Stepper Motor menukar urutan daya penggulungan, motor akan terbalik.

Langkah fasa stepper hibrid stepper motor secara amnya 3.6 °, 1.8 °, langkah fasa hibrid lima langkah fasa stepper biasanya 0.72 °, 0.36 °. Terdapat juga beberapa motor stepper berprestasi tinggi dengan sudut langkah yang lebih kecil. Seperti pengeluaran syarikat motor melangkah untuk berjalan mesin kawat, Hybrid Stepper Motor sudut langkah 0.09 °; Jerman 100 kilang syarikat (BERGERLAHR) pengeluaran stepper hibrid tiga fasa motor sudut langkahnya boleh diperuntukkan dengan dail Suis kod ditetapkan kepada 1.8 °, 0.9 °, 0.72 °, 0.36 °, 0.18 °, 0.09 °, 0.072 °, 0.036 °, bersesuaian dengan sudut langkah motor fasa dua fasa dan lima fasa.

Motor stepper pada kelajuan rendah terdedah kepada fenomena getaran frekuensi rendah. Kekerapan getaran berkaitan dengan keadaan beban dan prestasi pemacu. Secara amnya dipercayai bahawa kekerapan getaran adalah separuh dari frekuensi kendaran tanpa beban motor. Fenomena getaran frekuensi rendah ini, Hybrid Stepper Motor yang ditentukan oleh prinsip kerja motor stepper, sangat tidak menguntungkan operasi normal mesin. Apabila motor stepper beroperasi pada kelajuan rendah, teknologi redaman biasanya digunakan untuk mengatasi fenomena getaran frekuensi rendah, seperti motor damper, Hybrid Stepper Motor atau pemacu penggunaan sub-teknologi. Motor servo AC berjalan sangat lancar, walaupun pada kelajuan rendah tidak akan muncul apabila fenomena getaran. Sistem servo AC dengan fungsi penindasan resonans, boleh menutup kekurangan ketegaran mekanikal, dan sistem mempunyai fungsi resolusi frekuensi (FFT), dapat mengesan titik resonans mekanikal, mudah untuk menyesuaikan sistem.

Torsi output motor stepper menurun apabila kelajuan meningkat dan menurun secara drastik pada kelajuan yang lebih tinggi, jadi kelajuan operasi maksimum biasanya antara 300 dan 600 RPM. Motor servo AC bagi output tork berterusan, iaitu, kelajuan undian (biasanya 2000RPM atau 3000RPM) dalam, boleh menghasilkan tork undian, Motor Stepper Hybrid di atas kelajuan diberi nilai untuk output kuasa malar.

Motor stepper umumnya tidak mempunyai keupayaan beban. Motor servo AC mempunyai kapasiti beban yang kuat. Untuk sistem servis AC Panasonic, sebagai contoh, ia mempunyai kapasiti muatan yang lebih tinggi dan tork. Tork maksimum ialah tiga kali tork yang diberi nilai dan boleh digunakan untuk mengatasi momen inersia beban inersia pada masa pengaktifan. Melangkah motor kerana tidak ada kapasiti beban sedemikian, Hybrid Stepper Motor untuk mengatasi momen inersia ini dalam pemilihan, sering perlu memilih torsi motor yang lebih besar, dan mesin semasa kerja biasa tanpa memerlukan torsi yang besar, ada saatnya Fenomena sisa.

Kawalan motor stepper untuk kawalan gelung terbuka, kekerapan permulaan terlalu tinggi atau beban yang terlalu besar untuk mencuri atau menimbulkan fenomena, Hybrid Stepper Motor menghentikan kelajuan tinggi yang terdedah kepada fenomena yang berlebihan, jadi untuk memastikan ketepatan kawalannya, harus ditangani L, perlahan masalah. Sistem pemacu servo AC untuk kawalan gelung tertutup, pemandu boleh secara langsung pada pengambilan isyarat maklum balas pengekod motor, konfigurasi dalaman cincin lokasi dan gelang kelajuan, Hybrid Stepper Motor umumnya tidak muncul melangkah fenomena melangkah motor atau overshoot, kawalan prestasi lebih dipercayai.