Rumah > Berita > Kandungan

Beberapa kaedah kawalan kelajuan dan ciri-ciri Motor tiga fasa Asynchronous

Dec 28, 2015

Pertama, dengan klasifikasi:

1, dari jenis Gabenor sudut pandang, adalah hanya cara yang berbeza untuk menukar kelajuan segerak AC motor segerak pemindahan tanpa menukar kelajuan atau dua. Mengubah kaedah kelajuan segerak Gabenor 1) luka rotor perintang boleh motor rentetan Gabenor, kawalan 2) helikopter, 3) Lata kawalan dan penggunaan klac elektromagnet slip, 4) cecair gandingan, 5) filem Gabenor klac. Ia tidak mengubah dalam pemerolehan kelajuan Gabenor kaedah digunakan secara meluas dalam pengeluaran jentera.

2 kelajuan segerak perubahan terdapat perubahan kepada bilangan pelbagai kelajuan kutub stator motor, menukar voltan stator, kekerapan inverter commutated motor kawalan kelajuan tidak boleh suka.

3, dari titik tenaga lihat apabila Gabenor, kaedah kawalan kelajuan 1) cekap dan Gabenor 2) cekap dua cara: berkelajuan tinggi merujuk kepada slip constant, jadi tiada kerugian slip, seperti multi-kelajuan motor, kawalan frekuensi dan kawalan kelajuan kaedah boleh slip pemulihan kerugian (seperti kawalan Lata, dll.). Terdapat kelajuan, kawalan, kaedah, Slip, kehilangan, genus, kelajuan tidak cekap, rotor rentetan penentangan halaju modulasi kaedah, kerugian tenaga dalam litar rotor; kaedah kawalan kelajuan klac elektromagnet, kehilangan tenaga dalam gegelung klac; hidraulik gandingan Gabenor tenaga kehilangan bendalir gandingan minyak. Secara amnya kehilangan slip meningkat dengan pelbagai kelajuan yang diperluaskan, jika tidak pelbagai kelajuan, kehilangan tenaga adalah kecil.