Struktur Kompak Cacing Gearmotor

Reducer gear cacing adalah nisbah penghantaran padat, dan di bawah keadaan tertentu dengan fungsi mengunci diri dari jentera penghantaran, adalah salah satu pengurangan yang paling biasa digunakan, yang Worm Gearmotor pengurang cacing aci batang tidak hanya dengan ciri-ciri di atas, dan mudah pemasangan, struktur yang munasabah, lebih banyak digunakan. Reducer cacing aci berongga dalam cacing gear reducer input sisi pemasangan gear heliks reducer, terdiri dari pengurangan multi-tahap boleh menjadi kelajuan output yang sangat rendah, adalah gear heliks dan gabungan gear cacing, Reducer gear cacing Kelas dengan lebih tinggi kecekapan. Dan getaran adalah bunyi kecil, rendah, Worm Gearmotor penggunaan tenaga yang rendah.

Reducer gear cacing untuk meningkatkan kecekapan, biasanya menggunakan logam bukan ferus untuk melakukan cacing, cacing adalah penggunaan keluli keras, kerana ia adalah geseran geseran geser, dalam operasi, ia akan menghasilkan haba yang lebih tinggi, jadi bahagian dan pengecutan meter Terdapat perbezaan di antara pengembangan termal, supaya jurang dijana di permukaan mengawan, dan minyak menjadi lebih nipis disebabkan kenaikan suhu, Worm Gearmotor yang bertanggungjawab menyebabkan kebocoran. Terdapat empat sebab utama, satu adalah bahan dengan yang munasabah, yang kedua adalah untuk melibatkan kualiti permukaan geseran, yang ketiga adalah pilihan minyak pelincir, menambah jumlah yang betul, Worm Gearmotor yang keempat adalah kualiti pemasangan dan penggunaan persekitaran.

Gigi cacing umumnya digunakan gangsa timah, yang hampir sama dengan bahan cacing pada umumnya 45 baja yang mengeras kepada HRC45 yang 55, juga biasa digunakan 40C: HRC50 yang keras 55, pengisaran oleh penggiling kepada kekasaran RaO.8fcm, pengurangan operasi biasa, cacing Seperti yang keras " rasp ", terus memotong gear cacing, Worm Gearmotor supaya roda cacing dipakai. Secara umumnya, pakaian ini sangat perlahan, seperti kilang pengurang boleh menggunakan lebih dari 10 tahun. Sekiranya kelajuan haus lebih pantas, perlu dipertimbangkan pemilihan pengurangan adalah betul, sama ada operasi berlebihan, bahan gear cacing Worm Gearmotor, kualiti pemasangan atau penggunaan alam sekitar dan sebab-sebab lain.

Secara amnya terdapat pemasangan tegak pengurang, Worm Gearmotor terutamanya dengan jumlah minyak ditambah dan pilihan minyak pelincir. Pemasangan menegak, mudah untuk menyebabkan kekurangan minyak pelincir, apabila reducer berhenti berjalan, motor dan reducer gear penghantaran gear minyak, gear tidak boleh disebabkan oleh perlindungan pelinciran, permulaan atau proses operasi tidak berkesan Pelinciran menyebabkan mekanikal memakai atau bahkan kerosakan.

Apabila kotak gear gagal, walaupun meterai kotak gear baik, Worm Gearmotor tumbuhan sering dijumpai di minyak gear reducer telah diemulsi, bearing mempunyai karat, kakisan, kerosakan, ini kerana pengurang dalam proses pengangkutan, minyak gear oleh kondensasi Haba yang disebabkan oleh pemeluwapan yang disebabkan oleh air; sudah tentu, Worm Gearmotor dan kualiti bearing, proses pemasangan sangat berkaitan.