Rumah > Berita > Kandungan

Worm Gearmotor Pemilihan Bahan

Sep 06, 2017

Motor pengurangan gear cacing direka dan dihasilkan mengikut standard kualiti teknikal Q / md1-2000. Produk sesuai dengan GB10085-88 piawai nasional berdasarkan parameter cacing gear cacing, mempelajari teknologi yang paling canggih di rumah dan di luar negara, unik dan "kotak kotak" novel di luar struktur kisi, penampilan cantik, dengan aloi aluminium berkualiti tinggi pemutus. Parameter teknikal: kadar kuasa: 0.06 KW ~ 7.5 KW tork: 2.6 N · m ~ 2379N · m nisbah penghantaran: 7.5-100 nombor cacing perlombongan model: RV25, RV30, RV40, RV50, RV63, RV75, RV90, RV110, RV130 . Fungsinya adalah untuk mengawal kelajuan penghantaran mekanikal, digunakan secara meluas dalam bidang mesin industri.

Tambah barang untuk minyak

Ramai pengguna tidak mencetuskan gear cacing yang berkurangan jumlah kuantiti minyak untuk berapa banyak, tambah pelincir gear cacing reducer dalam keadaan apa, sesetengah pengguna tidak tahu adalah untuk menghentikan keadaan atau ukuran keadaan minyak yang berjalan. Sila ikuti dan tambahkan jumlah minyak kepada manual arahan. Tambah minyak kepada 2/3 tingkap minyak. Dan data ini berada di bawah keadaan, nota: jangan tambah minyak pelincir dalam keadaan pengurangan gear cacing. Kerana dalam proses kecacatan gear cacing yang dilakukan, komponen gear dalaman atau cacing gear berputar untuk memacu kerja dalaman minyak pelincir, jika dalam hal ini menilai laju cacing gear motor, dapat penuh, mungkin kurang dari dua- pertiga tetingkap minyak, mungkin tidak mempunyai minyak pelincir.

Oleh itu, dalam peluang penurunan gear cacing ke bawah penghakiman negeri, terdapat jurang dengan jumlah minyak sebenar yang besar, mencadangkan pada alat pengurangan gear cacing untuk berhenti menjalankan keadaan untuk mengukur minyak dan menambah jumlah minyak pelincir yang tepat.

Pemilihan bahan

Reducer gear cacing tidak baik dalam memproses teknologi dan material, ia boleh menyebabkan kegagalan penghantaran. Ia juga adalah masalah yang mungkin ditemui pengurangan gear apabila membuat bahagian-bahagian, seperti kekerasan pengurang kelajuan permukaan keras, dan reka bentuk yang tidak munasabah bagi reka bentuk galas lif skru.

Oleh kerana pemacu cacing yang besar memotong geseran, cacing gear hob adalah sukar untuk saiz backoff yang betul dan ralat bentuk. Akibatnya permukaan gigi gigi cacing sangat sukar untuk dijalani dan permukaan gigi cacing cocok sepenuhnya untuk memenuhi keperluan teori keadaan konjugasi. Oleh itu, gigi cacing dan gigi cacing harus mempunyai kedua-dua rintangan haus dan prestasi berjalan yang baik.

Bahan-bahan cacing biasanya diperbuat daripada keluli aloi atau keluli karbon berkualiti tinggi, dan permukaan cacing gear cacing dengan rawatan karbida, quenching dan nitriding dan kekerasan yang tinggi, kekerasannya adalah antara 35 dan 55 HRC secara umum, tetapi juga mempunyai lebih daripada 60 HRC.

Bahan-bahan yang digunakan dalam cincin gear cacing adalah yang paling sesuai untuk gangsa timah, dan sifat-sifat mekanik pemutus sentrifugal adalah yang terbaik dalam prosesnya, diikuti oleh pemutus cetakan logam, yang kebanyakannya tidak diletakkan dalam acuan pasir

Arahan penyelenggaraan

Reducer baru digunakan walaupun selepas 300 jam, perlu menukar minyak baru, maka masing-masing menggunakan 2500 jam memerlukan perubahan minyak, tetapi masih dalam proses penggunaan harus selalu memeriksa kualitas minyak, jika minyak memiliki kekotoran, penuaan, metamorfisme, mesti diganti pada bila-bila masa.

Reducer kelajuan harus menggunakan jenama tetap, jumlah minyak gear, dan tidak boleh mencampur jenama, Nombor atau jenis minyak yang berbeza. Dalam proses perubahan minyak, bersihkan bahagian dalam pengurangan dahulu dan kemudian suntikan minyak baru.

Semasa penggunaan, jika saya mendapati suhu minyak terlalu tinggi (lebih daripada 80 ℃), dan fenomena yang tidak normal seperti bunyi bising, segera berhenti menggunakan, untuk memeriksa sebab. Selepas menyelesaikan masalah atau menggantikan pelincir, anda boleh terus menggunakannya.

Jika sejuk yang melampau seperti di bawah 10 ℃, suhu harus dipertimbangkan dalam pemilihan cincin pada pengaruh pengurangan laju, boleh mempertimbangkan konfigurasi pemanas elektrik dan sebagainya, ini sangat penting untuk penyelenggaraan pelincir gear cacing penyelenggaraan, biasa pemerhatian pergerakan paras minyak, perhatikan sama ada getaran dan bunyi bising tidak terkecuali.

Penyelenggaraan gear cacing yang betul dapat memaksimumkan fungsinya.